Δεν υπάρχουν βρώμικα παιδιά αλλά βρώμικες συνειδήσεις..

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε έντονα τις αντιδράσεις κάποιων «κατοίκων» ενάντια στην ένταξη των προσφύγων στα σχολεία. Στη Λέσβο, στο Ωραιόκαστρο και σε άλλα μέρη βλέπουμε καθημερινά τον φασιστικό οχετό να προσπαθεί να στήσει ζώνες εξαίρεσης και αποκλεισμού για τους μετανάστες. Με ρατσιστικές ανακοινώσεις, καταλήψεις σχολείων και συγκεντρώσεις ενάντια στην «ισλαμοποίηση» αρνούνται στα ίδια τα παιδιά το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στη σχολική διαδικασία. Συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν ομιλητής σε συγκέντρωση που καλέστηκε από φασιστομερίδα των κατοίκων, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση με τη μεριά των ρατσιστών. Για τη Λέσβο, αρκεί να αναφέρουμε μόνο ότι το σχολείο που κλειδώνει ο «ελληνόψυχος» μισάνθρωπος για να μην πάνε τα παιδιά των μεταναστών εκεί, χτίστηκε το 1931 για τους τότε πρόσφυγες…

Η λογική αυτή είναι η ίδια ακριβώς που χρησιμοποιήθηκε και παλιότερα στις περιβόητες επιτροπές κατοίκων ενάντια σε μετανάστες όπου η σχέση με φασιστικά καθάρματα και μορφώματα ήταν ολοφάνερη, (βλέπε Κασιδιάρη στην επιτροπή κατοίκων Πειραιά). Πατώντας πάνω στο φόβο και την απάθεια θέλουν να δημιουργήσουν ξανά τον εσωτερικό εχθρό στο πρόσωπο του μετανάστη και του πρόσφυγα που απειλεί τη καθημερινή ζωή των ντόπιων. Το νούμερο ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται δείχνει ξεκάθαρα αυτή τη λογική. Οι λόγοι υγείας απλά είναι μία πρόφαση για να πουν ανοιχτά ότι επειδή είναι μετανάστες κουβαλούν ασθένειες και είναι μολυσμένοι άρα αποτελούν απειλή… Για εμάς η μόνη πηγή μόλυνσης είναι αυτά τα σκουπίδια που προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό και ξενοφοβικό τους δηλητήριο στοχοποιώντας ανθρώπους. Άλλωστε τόσο οι διαβεβαιώσεις γιατρών σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών αυτών, όσο και η απογευματινή βάρδια των προσφύγων αποκαλύπτουν ότι το βασικό κίνητρο των φασιστών είναι ο πλήρης αποκλεισμός αυτών των παιδιών.

Ωστόσο το συγκεκριμένο επιχείρημα του εσωτερικού εχθρού έχει διπλή λειτουργία. Από τη μία δηλώνεται ο φόβος και το μίσος σε καθετί διαφορετικό και από την άλλη ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι οι μετανάστες. Για άλλη μια φορά δηλαδή αθωώνονται η πολιτική και δικαστική εξουσία , οι εφοπλιστές και οι τράπεζες, τα μνημόνια, ο εργασιακός μεσαίωνας των αφεντικών, όλο δηλαδή το σύμπλεγμα που είναι υπεύθυνο για τη κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε (αυτοκτονίες, περικοπές ,απολύσεις, μαύρη εργασία, πλειστηριασμοί κατοικιών, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας).

Το να ξεσπάς στους πιο αδύναμους είναι πολύ βολικό για τη πολιτική και οικονομική ελίτ αλλά συγχρόνως δείχνει πόσο δειλός και μισάνθρωπος είσαι..

Ως ανοιχτή συνέλευση από τη πρώτη στιγμή ταχθήκαμε με το πλευρό των μεταναστών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανέναν αποκλεισμό και κανένα καθεστώς εξαίρεσης των μεταναστών. Σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αντιφασιστικό τείχος που θα εμποδίσει τις όποιες προσπάθειες φασιστικών μορφωμάτων να πάρουν σάρκα και μορφή. Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι στα σχολεία, στις δουλειές, στις πλατείες, στις γειτονιές μας χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες. Η αλληλεγγύη θα πρέπει να διαλύσει κάθε είδους διαχωρισμού και ξενοφοβίας, οργανώνοντας από κοινού αγώνες ντόπιων μεταναστών ενάντια σε ότι δυναστεύει και υποτιμάει τις ζωές μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

Advertisements