Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

75567409_1516344375171994_8326108121239912448_oΤο πρωί της 6ης Νοέμβρη, δύο εξωσχολικοί κουκουλοφόροι φασίστες επιτέθηκαν σε μετανάστη μαθητή της 1ης γυμνασίου από το Ιράν στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Νεάπολης – Συκεών στη Νεάπολη. Τρομοκράτησαν και απείλησαν τον μαθητή να μη ξαναπάει στο σχολείο και του χάραξαν τα χέρια με μαχαίρι.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία όπου το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση, έχοντας υιοθετήσει πλήρης ακροδεξιά ατζέντα, έχει εξαπολύσει επίθεση στους μετανάστες και τις μετανάστριες με καταστολή των κοινοτήτων αγώνα, δημιουργία νέων κέντρων κράτησης, αποκλεισμό από εκπαίδευση, περίθαλψη, εργασία και στέγαση με σκοπό να τους/τις ανακόψει από την ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Από την άλλη, η ΝΔ σε άψογη συνεργασία με τους φασίστες, στήνουν περιστατικά είτε διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις, όπως αυτό στην Έδεσσα και τη Νέα Κρήνη Θεσ/νίκης, είτε στέλνοντας οπαδούς της μαζί με φασίστες να επιτεθούν σε μετανάστες/τριες, όπως έγινε στα Βρασνά.

Τα χέρια των δύο φασιστών το πρωί της 6ης Νοέμβρη, τα όπλισαν το μίσος, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία καθώς και η πολιτική τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης οι οποίες παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί λόγο του πολέμου, της εξαθλίωσης και των συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) των κρατών και του κεφαλαίου, επιχειρώντας τον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας και την τρομοκράτηση των μεταναστών και μεταναστριών.

Να μη σιωπήσουμε και να μη δώσουμε χώρο στα παρακρατικά φασιστικά σκουπίδια που εξυπηρετούν τα ρατσιστικά συμφέροντα του κράτους, της κυβέρνησης και των αφεντικών.

Να τους τσακίσουμε και να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει… ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 18.00 στο ρολόι Νεάπολης.

και σε πορεία την Παρασκευή στις 18.00 και πάλι στο ίδιο μέρος.